Zweedse vissalade

Zweedse vissalade

Zweedse vissalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 teentje knoflook
8 eetlepels olie
4 eetlepels wijnazijn
zout, peper
1 krop sla
300 gr gaffelbitter in dillesaus
2 potjes zure mosselen
2 sjalotten met groen
2 appels
6 in de schil gekookte aardappelen
3 hardgekookte eieren
1 doosje tuinkers

Bereiden

Snijd de knoflookteen in de lengte door en wrijf hiermee de schaal in
die
u voor de salade wilt gebruiken.
Roer de olie, azijn, zout en peper in diezelfde schaal tot een
marinade.
Was de sla en maak er brede repen van.
Laat de gaffelbitter en de mosselen op een zeef uitlekken.
Hak de uien met het groen zeer fijn.
Schil de aardappelen en de appels en hak ze fijn.
Doe alle ingrediënten in de marinade en schep ze voorzichtig om.
Garneer voor het serveren met partjes ei en tuinkers.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus